Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Krispig kyckling med bakpulver

Jag älskar kyckling. Inte tråkig och torr kycklingfilé då utan kycklingdelar på ben, fulla med smak. Allra bäst smakar de när man friterar dem i ghee och har en massa hot sauce på som i det här receptet men ibland är skönt att bara använda ugnen. Problemet är att det inte är lika lätt att få till ett krispigt skinn i ugnen och för mig är det helt avgörande för om en kycklingrätt blir lyckad eller inte.    Så igår försökte jag mig på en grej jag läst om för att göra kycklingen extra krispig, och det funkade faktiskt bra! Jag förstörde det litegrann genom att hälla en blandning av smör och hot sauce över kycklingen i slutet så att skinnet blev mjukare igen men innan dess var det riktigt krispigt. Hemligheten ligger i bakpulver, som är uttorkande och gör skinnet extra torrt. Såhär gör du:      1. Blanda lika delar salt och bakpulver i en liten skål. Det går även bra att lägga till andra kryddor, exempelvis paprikapulver, cayennepeppar etc.      2. Häll blandningen jämnt över kycklingdelarna, som du har torkat av med en bit papper innan.      3. Klappa in blandningen ordentligt i köttet.      4. Ställ in kycklingen på en tallrik i kylen. Låt den stå utan att täckas över i några timmar så att den blir så torr som möjligt. Saltet kan göra att kycklingen släpper vatten så lägg gärna lite papper under som fångar upp fukten.    5. Tillaga kycklingen på 225 grader i ca 20-30 min (beroende på tjocklek på kycklingen). Lägg kycklingen på ett galler med en djup plåt under. På det sättet kommer värmen cirkulera runt hela kycklingen och fettet kan droppa ner i plåten. Vänd gärna kycklingen efter halva tiden. 

Föregående inlägg

Fantastisk burgare på The Barn

Nästa inlägg

Ekologisk på en budget

Till bloggens startsida

Foodstories