Jag anar en trend.
Två bud har knackat på min dörr den här veckan, från två olika varumärken men jag tycker mig se en trend i en specifik typ av råvara: gryn. Ekologiska, naturliga gryn att äta till middag eller till frukost, som müsli eller i sallad. Från Zeta fick jag ett gäng med gryn-mixer, exempelvis "5 gryner" och "orzo-mix", och från Finax tre olika sorters Urkraft müsli med såväl gryn som grönsaker i. Båda produkter beskrivs som mat som man ätit i tusentals år och som är en del av vår mathistoria. Till kategorin hör alltså saker som quinoa, spelt, korn, bovete, mathavre osv. Jag har inte smakat någon av dem ännu så jag kan inte ge något utlåtande, tyckte mest att det var intressant att gryn tar en större plats på matbordet framöver. Själv äter jag väldigt lite gryn. Och av någon anledning har jag svårt för ordet gryn? Grrrrrryyyn. Det låter så konstigt, har alltid tyckt det. Men det beror nog mest på att jag är konstig. Till lunch idag tog jag det jag hade i kylskåpet och gjorde en riktigt färgsprakande sallad med bland annat avokado, ägg, resternade av jordärtskockan mm. Gott! Även om jag faktiskt hade lite svårt att få i mig allt, var inte så sallad-sugen insåg jag efter halva portionen. Sallader är en sån rätt för mig, jag måste vara riktigt sugen på det för att det ska vara gott. Annars föredrar jag varm mat till både lunch och middag (och frukost för den delen) alla dar i veckan. Det var allt för mig idag, vi hörs imorgon. Nattinatt!