Donutchips med Nutella och grädde
Eh, okej. Det här är ett sjukt dekadent recept. Donutchips är en typisk trendrätt som cirkulerat på Instagram och Pinterest , och ändå sen jag såg det för första gången har jag varit sugen på att testa. Jag gjorde mina i stekpanna, men ännu bättre hade det ju varit om man hade ett mackjärn eller liknande som kan platta till och steka donutsen på båda sidor samtidigt. Jag serverar mina vispad grädde och Nutella, två av guds gåvor till mänskligheten. Det här behöver du: Donuts Vispad gräddeNutella En stekpanna En liten kastrull En tung vikt att lägga i kastrullen Ett galler 1. Dela donutsen i två delar. 2. Hetta upp stekpanna på relativt hög värme. Ta en donuthalva i taget och lägg i pannan med sockersidan neråt. Sätt kastrullen ovanpå donuten och lägg sedan vikten (t ex en burk med bönor) i kastrullen så att donuten pressas ner i pannan. Hjälp till att trycka om det behövs. Efter någon minut vänder du på donuten och gör samma sak med andra sidan.3. Lägg de stekta donuthalvorna på ett galler för att svalna. När de kallnar blir de hårda som chips. 4. Servera kalla och dippa i Nutella och vispad grädde.