COPYCAT-RECEPT: White Chocolate Macadamia Nut Cookie från Subway
Om ni någon gång har varit på Subway och blivit sugna på något sött så har ni möjligtvis smakat på deras makalöst goda White Chocolate Macadamia Nut Cookie. Sanaz introducerade den för mig för första gången för några månader sen och jag blev helt såld. Mjuk och söt och full med vit choklad och macadamia - som för övrigt kan vara den godaste nöten av dem alla. Därför bestämde jag mig för att göra ett copycat-recept, och här är det! Mina kakor blev lite för mörka i kanterna eftersom jag, som ni vet, har världens sämsta och mest ojämna ugn, men använder ni varmluft kommer det att gå galant. Riktigt gott och så enkelt att göra hemma! White Chocolate Macadamia Nut Cookie som på Subway250 g rumstempererat smör 2 dl strösocker1 dl muscovadosocker 2 ägg 1 tsk vaniljpulver 5 dl mjöl 1 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 100 g vit choklad, knappar eler hackad50 g macadamianötter, hackade Sätt ugnen på 175 grader. I en bunke, blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver. Ställ åt sidan I en annan bunke, vispa smöret fluffigt med hjälp av en bakmaskin. Tillsätt strösocker och muscovadosocker och fotsätt vispa fluffigt. Tillsätt äggen till smöret, därefter mjölblandningen. Blanda ordentligt till en kakdeg. Häll i vit choklad och macamianötter. Klicka ut kakdegen på ett bakplåtspapper, ca 2 msk per kaka. Sät in plåten i ugnen och baka i ca 9-11 minuter. Det är viktigt att du inte låter kakorna bakas för länge om du vill att de ska va mjuka, ta ut dem i god tid. Det gör ingenting om de inte har fått så mycket färg. Servera direkt med ett stort glas mjölk!