Nyttig yoghurtglass
Till efterrätt idag blev det en nyttig variant av glass. Dock smakade det inte som vanlig glass men man kan äta det med gott samvete. Choklad varianten var helt klart bäst! Nästa gång ska jag smaksätta min med jordnötssmör. Kan tänka mig att banan, hallon, jordgubb eller något annat passar perfekt att smaksätta glassen med. Naturlig glass 1 dl turkisk/grekisk yoghurt½ msk honung (eller annan sötning såsom stevia)Chockadglass1 dl turkisk/grekisk yoghurt½ msk honung (eller annan sötning såsom stevia)2-3 tsk kakao (ta mer om man vill ha starkare chokladsmak)1. Mixa ingredienserna. Smaka av och se om det behövs mer eller mindre av någonting. 2. Ställ in i frysen i cirka 2 timmar, det beror på vilken konsistens du vill ha. 3. Ät! Natural ice cream1 dl Turkish/Greek yogurt½ tbsp honey(or other sweetening such as stevia) Chocolate ice cream1 dl Turkish/Greek yogurt½ tbsp honey (or other sweetening such as stevia)2-3 tsp cocoa (take more if you want a stronger chocolate flavor) 1. Mix the ingredients. Taste and see if it needs more or less of anything.2. Put the ice cream in the freezer for about 2 hours, it depends on what texture you want.Sofie