Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Daimtårta

Såhär blev min mammas tårta, ganska tråkigt om man frågar mig. En tårta ska vara lyxig med goda bär, färger osv. Men den här dög till utseende men innehållet var mycket god. Fyllningen var helt magisk och passade perfekt till resten av tårtan. Tårtan gjordes inte av mig utan min mormor, men här kommer iallafall receptet!      Daimtårta Tårtbotten:4 äggvitor 2 dl socker 100 gram mandel, oskållad, malen   Fyllning:4 äggulor 1 dl socker 3 dl vispgrädde 2 dubbeldaim, krossad   Garnering:krossad Daim kiwiklyftor Tårtboten, vispa äggvitor och socker till ett fast skum, Vänd ner mandeln. Täck botten på en rund slät form med löstagbar kant med bakplåtspapper.  Håll i smeten och bred ut den. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter på 175 grader.  Låt svalna. Tag kakan ur formen och drag bort pappret.  Fyllning, vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden. Blanda grädden med äggsmeten och rör ner daimkrosset. Lägg tillbaka den kalla tårtbottnen i formen och häll över smeten.  Täck formen och låt den stå i frysen minst 4 timmar.  Gardering, ta fram tårtan ca 10 minuter före servering. Strö över daim och garnera med kiwi. SERVERA! Sofie

Föregående inlägg

Nästa inlägg

Födelsedagsmiddag

Till bloggens startsida

foodporn