Bars för oss som inte tål nötter
Idag efter skolan gjorde jag bars för första gången. Då jag är nötallergiker hittade jag ett recept utan nötter med kokos och hallonsmak. Åååå det blev verkligen UNDERBART gott! Lär er dock av mina misstag; Jag gjorde de alldeles för tunna. Det blev 16st när jag gjorde men det skulle väll egentligen bli 10-12 stycken. Dock försämrade det inte smaken och detta är verkligen ett recept att rekommendera, ett perfekt mellanmål! INGREDIENSER:♥ Havregryn 1.5 dl♥ Havregrynsmjöl 1.5 dl (mixa havregryn till mjöl)♥ Kokosflingor 1.5 dl♥ Mosade bananer 2st (jag hade 1.5st då de var ganska stora)♥ Äggvitor 2st♥ Frysta hallon 1.5 dl♥ Honung 2 msk HOW TO DO:1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke förutom de tinade hallonen.3. Rör i de frysta hallonen.4. Bre ut smeten (eller ja, geggan) på en plåt med bakplåtspapper.5. Sätt in i ugnen 15-20 minuter.6. Skär upp i bitar och låt de sedan få svalna.7. Förvaras i frysen. Emelie