Kiwi with skin
Äter du din kiwi med skal på? Varför och är inte det äckligt/läskigt att äta?Den här kommenatren fick jag här om dagen på ett inlägg. Om jag ska vara ärlig så får jag den här frågan varje gång jag lägger upp en bild när jag äter kiwi vilket är nästan varje dag. Svaret är ja, jag brukar äta kiwi med skalet på. Men varför gör jag det? Jag har några anledningar, ena anledningen är för att jag är lat. Jag orkar helt enkelt inte skala kiwin, jag är inte super bra på att skala och det känns som att halva kiwin slängs bort när jag ska skala. Andra anledningen till att jag äter skalet på kiwin är för att när man äter skalet får man i sig tre gånger så mycket fibrer plus att man undviker att förlora de C-vitaminerna som sitter precis under skalet. Men komihåg, om ni ska äta skalet på kiwin så är det viktigt att skölja den ordentligt eftersom att den är besprutad! Till en början kan det kännas lite konstigt att äta skalet men skär man kiwin rätt, allstå så att ytorna med skal blir så små som möjligt så smakar det faktiskt inte särskilt mycket. Jag har hört om flera som rakar sina kiwis och det kan ju också vara en sak man kan göra om man är lite kräsen! :)Do you eat your kiwi with the skin on? Why and is it not disgusting / creepy to eat?I received this comment the other day at a post. If I'll be honest, I get this question every time I post a picture when I eat kiwi which is almost every day. The answer is yes, I tend to eat kiwi fruit with skin on. But why do I do it? I have a few reasons, one reason is because I'm lazy. I quite simply can't peel a kiwi, I'm not super good at that peelin, and it feels like half of the kiwi is thrown away when I peel it. The other reason why I eat the skin of the kiwi is that when you eat the skin you take in three times as much fiber plus you avoid losing the vitamin C that sits just under the skin. But remember, if you are going to eat the skin of the kiwi, it is important to rinse it thoroughly because it is sprayed! At first it may seem a little strange to eat the shell but if you cut it right, I mean so that the surfaces of the shells are as small as possible the taste will not be very noticable. I have heard of several who shave their kiwis and it may also be a thing you can do if you're a bit picky! :)