Chokladbollar

Detta receptet kom jag över när jag hade min praktik hos en gammal bagare på ett litet ställe, blommigt och prickigt, det är ett bra och enkelt recept som jag har ändrat lite i.   Chokladbollar   150g smör 130g socker 130g havregryn 20g kakao 5g vaniljsocker Kaffe på känn, men jag skulle säga två matskedar mycket starkt kaffe.   Börja med att vispa ihop smör och socker, försök att vispa det ganska poröst. Blanda i resten av ingredienserna och blanda tills man inte ser så mycket havregrynsbitar (om man blandar såhär länge slipper man knastret som blir när man tuggar). Smaka av så att det blir smaken du har tänkt, ibland kan man få mixtra lte med kaffet och kakao.   Vägg upp till vad du tycker är lagom stora bitar (jag tycker att 20-25 g är lagom) och rulla sedan alla (innan du rullar dem i pärlsocker eller kokos). När du har rullat alla, tvätta då händerna, annars blir pärlsockret eller kokosen lite brun, och det är inte så snyggt. När du har rullat dem i vad du önskar är de färdiga! Enkelt och gott!