maraboutårta
Nu ska jag ge er ett tips på världens godaste tårta..även väldigt enkel!! Kan det bli en bättre kombo? Lätt att göra alla nöjda, förutsättningarna är att du gillar choklad..och vem gör inte det?Tårtbotten - 3 ägg, 3 dl socker vispa i ca 10 minuter. Smält 75 gram smör och häll i 1,5 dl mjölk. Rör ihop lätt. I en annan bunke blandar du 4 dl mjöl, 3 tsk bakpulver och 3/4 dl kakao. Sikta i mjölblandningen med äggsmeten. Rör ej mer än nödvändigt!175 grader i 40 min , låt svalna och skär!Ett lager i tårtan har jag maraboufluff, även runt om. Så jag gör fluffen × 2.3 dl grädde200 g marabou mjölkchokladhacka choklad och smält ihop med grädden. Får absolut inte koka! in i kyl 6 timmar och vispa upp som vanlig grädde.Sen har jag ett lager hallonmousse, den köpta du blandar med mjölk, frestas egna är så god att min lathet tog över denna dag. Hade det varit säsong för hallon hade jag tryckt i lite färska hallon i det lagret också. Så först tårtbotten, maraboufluff, botten, hallonmousse, botten. Sen täcker du hela tårtan med ett tjockt lager maraboufluff. Toppa med vad du uppskattar. Här har jag maltezers, egentligen vill jag ha färska bär på med riven choklad men bärsäsongen är ju tyvär över för i år.. mumms!