UGNSBAKAD CHOKLADGRÖT/MIKROKAKA
Nu kommer receptet på en liknade proteinchokladkaka/mikrokaka som jag gjorde HÄR!Jag tycker mycket om ugnsbakad gröt i olika smakkombinationer och med exakt samma ingredienser och recept kan man även tillaga den i mikron. Skillnaden blir att mikrokakan går snabbare att göra (ca 3 minuter) medan den i ugnen bakas i 10-15 minuter.Recept ugnsbakad chokladproteingröt/mikrokakaDu behöver:½ banan1 dl havregryn1 msk kakao1 skopa chokladprotein (om du inte har ett proteinpulver går det bra utan)1 äggvita1 dl vattenSåhär gör du:Mosa bananhalvan i en djup skål. Blanda med resten av ingredienserna.Nu har du två alternativ; antingen tillagar du kakan i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter eller så mikrar du den på högsta effekt i 3-3,5 minuter. På bild 1 och 2 nedan kan du se hur smeten ser ut före och efter tillagning i mikron. Om du mikrar den så märker du att kakan är klar när den har släppt från kanterna.Vänd sedan skålen upp och ner över en tallrik och toppa med något kallt. Jag toppade med vaniljkesokvarg (vaniljpulver, laktosfri kvarg och keso), skogsbär, kokos och jordnötssmör.