Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

CHICKEN SATAY

  Idag slutade jag jobbet redan vid klockan 3, så jag bestämde mig för att göra en dundermiddag. Jag och Ludwig älskar thaimat så jag fick iden om att göra egna Satay spett med jordnötssås plus inlagd gurka/rödlök. Jag har aldrig gjort det tidigare, men resultatet blev verkligen så bra! Det är inte ofta jag känner mig helt nöjd, så det var kul att allt verkligen blev så lyckat:) Jag tänkte dela med mig av receptet jag använde mig av (dock har jag höftat en del plus lagt till lite egna saker) :) Inlagd gurka och rödlök:1/2 gurka1/2 liten rödlök3 msk ättika0,5 dl vatten1-2 msk sockerlite salt (stor nypa ungefär) 1. Skär gurkan och löken i hyfsat små tunna bitar, lägg sedan ner i en skål.2. Häll på ättika, socker och vatten och till sist saltet. Blanda allt och låt stå i kylen tills servering!(inspirerat av restauranger från Thailand)Kycklingspetten:600 g kycklinglårfilé 1 msk färskriven ingefära  1 tsk gurkmeja 1/2 tsk mald koriander 1 tsk rårörssocker 3 msk oljaca 10-12 träspett 1. Skär kycklingfilén i bitar. Blanda ingefära, kryddor, socker och olja i en bunke, lägg i kycklingtärningarna och blanda väl. Låt det marinera 1-2 timmar. Trä upp kycklingbitarna på spetten (som ni har lagt i vatten en stund).2. Sätt ugnen på 175 grader. Stek spetten ca 2-3 minuter på varje sida (så allt får fin färg) Lägg dem i en ugnssäker form, sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter. Salta spetten en aning när de kommer ut ur ugnen, Klart!! (inspirerat från ICA) Jordnötssås:3-4 dl salta jordnötter1 liten gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olja 2 tsk curry 1 burk kokosmjölk 1 tsk sambal oelek 1 msk riven färsk ingefära 1 msk soja 1 msk Brun Farin 1. mixa jordnötterna i en mixer (grovmalda). 2. Skala och finhacka löken samt pressa vitlöken. Fräs allt i en kastrull med oljan några minuter och tillsätt sedan curry. Låt curryn fräsa någon minut. 3. Häll i kokosmjölk, sambal oelek, ingefära, soja och farin. Sjud i 5 minuter. Tillsätt jordnötterna och låt dem bli varma. Lite limesaft på slutet skulle nog passa väldigt bra i!(inspirerat från ICA) P.S. Servera allt tillsammans med jasminris, vanlig gurka plus sweet chilisås :)Puss och kram/M

Föregående inlägg

SAT

Nästa inlägg

SATURDAY MORNING

Till bloggens startsida

ClaraMiranda