Plankstek
Plankstek. Du behöver till mosen: Potatis Smör Mjölk Svartpeppar, salt och grillkrydda 1 ägg Andra ingredienser till plankan: Sparris Svamp på burk/eller färsk En tomat (koka den och ta av skalet) fyll med mozzarella ost Majs Stekt bacon Panerad halloumi ost. Kött – Pepparstek eller fylld lövbiff, (Går även med annat kött). Såhär gör du potatismoset: Koka potatisen i småbitar, då går det fortare. Pressa sedan dem i en potatismos hållare! Häll i mjölk till den blir lagom tjock, tillsätt ett ägg. Tillsätt sedan kryddorna efter hur du vill ha den. I med en klick smör. Såhär gör du tomaten: Koka tomaten i vatten, när den stått cirka 3 minuter och kokat så ta bort den och ta av skalet. Fyll den med mozarella ost! Såhär gör du panerad halloumi ost: Skär osten i bitar. Knäck ett ägg i en skål och vispa lite. Häll sedan upp mjöl och skorpmjöl på en tallrik. Börja med att doppa osten i mjölet, sen ägget, och tillsist skorpmjölet. Stek dem på låg värme för att få den genomklar inuti och fin yta på utsidan. Så här gör du plankan: Spritsa moset runt på plankan. Lägg sedan på alla sakerna lite fint. Låt hålet i hörnet vara, där ska du hälla i såsen i slutet. Sås: Välj själv vad du vill ha för sås, jag valde bearnesås extrakryddad på påse. Man kan självklart göra en egen sås också. Fylld lövbiff: Banka lövbiffen super tunn. Lägg i ost, skinka och en bit mozzarella. Rulla ihop från den smala sidan till den tjocka. När du kommit till slutet viker du in utsidorna och sätter fast med tandpetare. Detta för att innehållet inte ska rinna ut helt från biffen.