Thailändsk soppa recept

Detta är en sjukt god thailändsk soppa som vi gör hemma säkert en gång i veckan. Riktigt god, ganska syrlig och väldigt mättande. Man ska egentligen ha kungsräkor men vi brukar göra den med vanliga frysta räkor. Förutom att den är riktigt god är den väldigt lätt och tar inte mer än 20 minuter att laga.   Klar räksoppa tom yum Ingredienser: 24 råa kungsräkor (eller 1/2 kilo frysta vanliga räkor) 2 stjälkar citrongräs 2 msk olja 3 kycklingbuljongtärningar 1,5 liter vatten 3 röda chili 1/2 dl fisksås 4 lime, både saft och skal 2 paket glasnudlar (helst av märket lungkow, de är lite tunnare än vanliga glasnudlar) Grönsaker (mina favoriter är rättika och färska haricot verts eller sugar snaps, men man kan använda vilka grönsaker som helst)   Skala räkorna om du köpt frysta, använder du råa kungsräkor ska du koka dessa i tre minuter. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och häll sedan av i durkslag. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Spara. Skölj av citrongräset och krossa det med bladet på en kniv (banka tills citrongräset är lite mosat). Vi brukar slänga i hela stjälkarna utan att hacka/skära dom något eftersom det går lättare att plocka ur när man ska äta. Citrongräs är så hårt så det går inte att tugga. Skiva chilin tunt. Fräs chili och citrongräs i olja i två minuter. Tillsätt kycklingbuljongen och koka upp. Ha i grönsakerna, var noga med att inte koka dem för länge för de ska vara lite krispiga. Häll sedan i saften och skalet från limefrukterna och fisksåsen. Tillsätt nudlar och räkor. Servera som den är eller garnera med lite färsk koriander.   Bilden är lånad från google och soppan ser inte riktigt ut som den på bilden när den är klar, men nästintill.