Tips på enkla och goda matlådor – alla under 100-lappen!

Spara både tid och pengar genom att göra storkok. Vi tipsar om 8 smarriga rätter som det går utmärkt att göra matlådor av.


Att ha en bunt med färdiga matlådor i kylskåpet gör så att du sparar både tid och pengar. Avsätt tid på söndagar för att förbereda veckans måltider. Oavsett om du är briljant i köket eller nybörjare så kommer du lyckas med dessa recept. Nedan listas 8 smarriga rätter som brukar gå hem i de flesta hushåll och det bästa av allt - alla matlådor ligger under 100-lappen!

 

1. Pasta Bolognese

Köttfärssås med pasta är en riktig middagsfavorit i det svenska hemmet. Toppa med lite parmesan för en äkta italiensk inspirerad rätt!

Klicka här för att komma till receptet!

  

2. Korvstroganof med Ris

En lättlagad och snabb korvgryta. Grundingredienserna är falukorv, lök, grädde och tomatpuré och rätten går sedan att spetsa med kryddor efter tycke och smak. Servera med kokt ris.

Klicka här för att komma till receptet!

  

3. Grön ärtsoppa med ägg och knapriga krutonger

Soppa är en suverän rätt att frysa in och den blir lika god upptinad. Frysta gröna ärtor, creme fresh, lök, vitlök, grönsaksbuljong och svartpeppar är allt du behöver. Om du har tid kan du alltid toppa med smörstekta krutonger och krämiga ägghalvor. Är du på språng är ett surdegsbröd gott att ha till.

Klicka här för att komma till receptet!

  

4. Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Variera den klassiska lasagnen till en vegetarisk variant där den cypriotiska osten halloumi ersätter bechamelsåsen. Du förbereder den enkelt genom att koka ihop tomatsåsen med spenat. rosta pumpakärnor och sedan är det bara att varva lager för lager.

Klicka här för att komma till receptet!

  

5.  Kycklinggryta med curry

Om curry är en av dina favoritkryddor bör du kolla in detta krämiga recept. Spetsa med apelsinjuice om du vill ha en spännande smak av sötma. Servera grytan med ris eller bulgur.

Klicka här för att komma till receptet!

 

6. Lysande gul fiskgryta - funkar även som soppa!

Saffran är ingridiensen som får denna soppa lysande gul och är nyckeln till den härliga smaken! Du kan ha både lax, torsk, räkor och musslor eller välja ut dina favoriter. Variera mellan att äta den tillsammans med ris och att äta den som soppa tillsammans med en brödbit!

Klicka här för att komma till receptet!

 

 7. Kycklingpasta med soltorkade tomater

En snabblagad pastarätt i gräddis sås spetsad med soltorkade tomater. Toppa med lite parmesanost för lite extra vardagslyx.

 

Klicka här för att komma till receptet!

 

8. Thaigryta med kokosmjölk

Detta recept är perfekt om du vill göra storkok men har knapert om tid, den tar endast 20 minuter att koka ihop. Grytan är inspirerad av det thailändska köket där basen är kycklingfärs och kokosmjölk.

Klicka här för att komma till receptet!

 

Text: Louisa Strid

stats