Så gör du bra intryck på första dejten - 5 viktiga tips!

Fjärilar i magen, pirr i kroppen, handsvett och massvis av klädbyten, det är inget ovanligt inför mötet med en ny människa. Vi listar 5 tips för att göra ett bra intryck på första dejten!


Januari lider snart mot sitt slut och vi går mot ljusare tider. Vad vore väl inte mysigare än att boosta den kyliga vardagen med att börja dejta? Fjärilar i magen, pirr i kroppen, handsvett och massvis av klädbyten, det är inget ovanligt inför mötet med en ny människa.  Nedan listar vi 5 tips för att göra ett bra intryck på första dejten!

 

1. Var dig själv!

De flesta känner nog igen sig i att det är lätt att sväva iväg i tankarna innan en första dejt. Vi vill helt enkelt vara tipptopp och visa oss från vår bästa sida. Då är det lätt att ta på sig en snygg outfit som egentligen inte känns särskilt bekväm eller att försöka lyfta fram sin personlighet så att man upplevs lite för mycket. Tänk då på att både vara dig själv och klä dig så att det speglar din personlighet. Det är ändå dig som personen ska lära känna och ingen annan!

 

2. Le ofta

Har du tänkt på att man omedvetet ler när en annan person skrattar? Leenden smittar helt enkelt av sig! Det är lätt att glömma bort att le, framför allt när vi är nervös inför ett möte med en ny människa. Kom ihåg att hålla smailgroparna uppe, det får dig både att verka avslappnad och det får din dejt att känna sig på bra humör!

 

 

3. Håll igång snacket!

Att fråga, lyssna och svara intresserat är ett måste på en första dejt. Om du vill visa ditt intresse så gäller det att ställa nyfikna frågor och ännu viktigare att lyssna på de svar du får. Alla gillar när någon lyssnar aktivt när man pratar. Kom ihåg att även svara när du själv får frågor, för du vill ju ändå att personen ska lära känna dig. Det kan vara bra att ha förberett frågor i förväg ifall det skulle uppstå pinsam tystnad eller om snacket börjar att avta. Ett starkt tips är öppna frågor. Om du vill veta vad personen har för framtidsdrömmar eller visioner i livet kan du fråga ”Hur tror du att ditt liv ser ut om fem år?”. Ifall du är nyfiken på vad din dejt har för intresse och kan lite extra om kan du ställa den klassiska 10 000- kronorsfrågan ”Om du satt i heta stolen där 10 000 kronor stod på spel, vad skulle du välja för ämne?”. Dessa kommer garanterat att leda till spännande samtal och kanske till och med givande djupa diskussioner!

 

4. Ge komplimanger

Vem blir inte glad av att få komplimanger? Ge ärliga komplimanger till din dejt. Även små saker funkar jättebra. Om du så tycker att personen har en fin tröja eller att du verkligen gillar frisyren, säg det! Du kan även kommentera sådant som inte har med utseendet att göra, som att du tycker att personen är cool som har gjort en spännande resa eller att du beundrar att personen har gått sin egen väg. Var inte rädd för att vara först att ge en komplimang, det lättar upp stämningen och du upplevs som lättsam och öppen!

 

5. Tänk på vett och etikett

Att vara trevlig mot sin dejt bör vara en självklarhet. Att dessutom vara trevlig mot alla i omgivningen under dejten ger ett gott intryck. Det säger mycket om hur du är som person. Oavsett vart ni befinner er är det viktigt att tänka på vett och etikett. Din dejt lägger märke till allt du gör, så kom ihåg att visa respekt och var artig mot servicepersonalen, kassörskan eller bartendern.

 

Bild: IBL 

 

 

stats