Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Anotherfoodblog
  • Anotherfoodblog
  • Kategorier
    • BREAKFAST
    • DINNER
    • SWEET
    • REVIEWS
    • LUNCH
    • SNACK
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • April2016
    • Mars2016
    • Februari2016
    • Januari2016
    • December2015
    • November2015
    • Oktober2015
    • September2015
    • Augusti2015
    • Juli2015
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Cevapi

När min vän var i Serbien introducerades hon för deras nationalrätt cevapi (eller cevapcici), kryddiga köttfärsbiffar som traditionellt äts med ajvar och rå gul lök. Vi tillagade denna enkla men smakrika rätt nu i helgen och det blev beyond fantastiskt. Tre saker:   1. Mineralvattnet gör att biffarna blir luftiga utan att de går sönder, så det är ett smart trick att ha med sig även vid annan matlagning med färs.    2. Blanda lika delar nötfärs och lammfärs, det blir godast och saftigast så.   3. Strunta i den färdiga kryddblandningen som innehåller massa tillsatser. Ös på med vitlök, paprikapulver och svartpeppar. Jag tror att vi använde en halv burk med paprikapulver.        Cevapi   500 gram nötfärs 500 gram lammfärs 1 dl mineralvatten 2 stora vitlöksklyftor rejält med svartpeppar rejält med paprikapulver salt    Tillbehör: Gul lök Ajvar      Blanda alla ingredienser och forma till små korvar. Bryn på hög värme i stekpanna och stek sedan på medelvärme tills de är genomstekta, alternativt stek färdigt i ugn. Servera med sallad, rå lök och ajvar. 

Föregående inlägg

Sockerfria kladdkakemuffins

Nästa inlägg

Köttbullar i tomatsås

Till bloggens startsida

Anotherfoodblog