Favorit-i-repris: Fyllda smördegsvåfflor
Visste du att det är våffeldagen idag? Jag brukar alltid missa alla såna där hitte-på-dagar, men just våffeldagen känns lite extra kul att fira eftersom våfflor är typ det godaste som finns. Vanliga, klassiska frasvåfflor går såklart inte av för hackor, men är du sugen på något annat, lite mer mastigt, så är dessa Nutellafyllda smördegsvåfflor en riktig favorit. FYLLDA SMÖRDEGSVÅFFLOR MED VISPGRÄDDE(4 personer) 4 ark färdig smördeg1 msk smörVispgräddeValfri fyllning, t ex:NutellaBananMini-marshmallowsJordnötssmörChokladbitarStrösselNötter 1. Kavla ut smördegsplattorna om det behövs. Använd en tallrik som har ungefär samma diameter som ditt våffeljärn. Mät ut två cirklar per ark med hjälp av tallriken och skär ut med en kniv. 2. Värm upp våffeljärnet på medel till hög värme. 3. Smöra järnet och lägg sedan i en smördegscirkel. 4. Lägg på valfri fyllning, toppa därefter med ännu en cirkel och stäng våffeljärnet. Grädda i ca 5-7 minuter tills smördegen är genombakad och våfflan har fått en fin färg. 5. Servera varm tillsammans med vispad grädde och valfria tillbehör.