två olika recept på chokladbollar ,
Nu är chokladbollarna färdiga för att äta. Blev helt vanliga denna gången men annars kan det hända att jag gör en annan sort , men jag tycker inte att dom är så jättegoda men dom uppskattas av resten av familjen ... Så tänkte ta och lägga in bägge recepten här :) Chokladbollar : 100 g. smör eller margarin 1 dl. socker 1 msk. vaniljsocker 2 - 3 msk. kakao 3 dl. havregryn 2 - 3 msk. kallt starkt kaffe pärlsocker eller kokosflingor Rör matfett , socker , och vaniljsocker poröst . Blanda i kakao . Tillsätt havregryn och kaffe . Rör om tills allt är väl blandat . Forma smeten i små runda bollar . Rulla dom i pärlsocker eller kokos . Förvara chokladbollarna i kylskåp tills de ska avnjutas . Apgoda chokladbollar : 100 g. rumsvarmt smör 1 dl. strösocker 1 banan 3 msk. kakao 1 ½ tsk. vaniljsocker 2 msk. vatten eller apelsinjuice 4 ½ dl. havregryn pärlsocker eller kokosflingor Mosa bananen med en gaffel i en djup tallrik . Rör ihop smör och socker i bunken . Lägg i resten av ingridienserna . Rulla smeten till små bollar . Rulla dom i pärlsocker eller kokosflingor . Förvara dom i kylskåp tills dom ska avnjutas . Källa :