Nyttiga pannkakor
Pannkakor är en av mina svagheter. Älskar pannkakor i alla des former. Pannkakor är inte direkt onyttigt men inte det yttigaste valet heller eftersom det består av vitt mjöl, salt, mjölk, ägg och sedan något sockrigt på. Därför gör jag pannkakorna lite nyttigare! 1,5 dl fullkornsmjöl 1 dl skrädmjöl 2 ägg 2 dl havremjölk 2 msk krossade linfrön 1 msk rapsolja Blanda torra ingredienser och knäck i äggen. Blanda sedan med mjölken och oljan. Stek i valfritt stekfett. Rapsolja rekommenderas. Olika smakvarianter på pannkaksmeten, Blanda i: Spenat Saffran Kanel Banan Olika toppingar på pannkakan: Rivet äpple och kanel Keso istället för grädde Frukt eller bär En god stuvning på t.ex svamp Idag gör jag saffranspannkak med rårörda hallon till.