Hur man gör en Pascha
Jag har världens bästa religionsuppgift: Jag och min klasskompis Julia ska göra en ortodox maträtt och redovisa på fredag. Vi har valt att göra en Pascha!(Pascha är en vidrigt ful, konformad, ostkaks-efterrätt från Ryssland)Så nu tänkta jag välsigna er med vårt Pascha-recept och några underbara bilder... Felicia och Julias underbara, fettsnåla, ortodoxa Pascha: 1 burk Kesella1 dl grädde3 msk socker1 ägg1 tsk vaniljsocker½ dl smält smör2 msk citronsaft½ torkade frukter (tropic mix) paloina½ dl russin2 msk skalad hackad mandel Gör så här:Vispa grädde och socker, ej för hård.Blanda ägg till kesella och tillsätt hackade frukter, mandelkross och hackade russin, smält smör och vispad grädde. Krydda med citronsaft.Häll blandningen till formen eller vanlig sil, var vätska kan rinna av. Använd filterpåsar eller silduk som hjälp.Låt rinna av i kylskåp till nästa dag. Häll upp till fat och dekorera med frukter (t.ex. mandarin, persikor, kiwi, russin, vindruvor ... (bilderna föreställer Julia, tejp, vaniljsocker och geggan som ska bli ingredienser, har ju som sagt satt mig på kameran så det blir crappy mobilbilder) Det blev galet bra. Den kommer att smälta i munnen på alla och vi kommer att få stående ovationer! De hinduiska bröden kan slänga sig i backen...