Laxpaj
På hösten är jag konstant sugen på pajer eller mustiga grytor. MUMS! Här är en något nyttigare variant av paj. Den är brutalt god och älskas av alla som äter den. receptet är från tasteline.com och heter "Laxpaj för matlådan". Jag har självklart ändrat lite, vill ju ha mer lax bland annat! LAXPAJ - 100 g keso - 100 g smör - 2,5 dl dinkelmjöl - 300 g rökt lax - 2 ägg - 2 dl matlagningsgrädde - 2 dl riven ost - dill Knåda ihop degen av keso, smör och dinkelmjöl. Tryck ut i en pajform och sätt in i frysen i ca 10 min. Sätt ugnen på 200C och förgrädda pajdegen i ca 15 min. Skär laxen i mindre bitar, blanda ihop ägg, matlagningsgrädde och riven ost. Fördela laxen över pajdegen och klipp över rikligt med dill. Häll över ostblandningen och grädda i ugnen i ca 25 min eller tills pajen har fått fin färg. Precis som de flesta andra pajerna är den här minst lika god dagen efter. Perfekt att bjuda på när du ska bjuda många, har buffé eller av annan anledning vill förbereda maten dagen innan! Jag hade med pajen på min brunchbuffé och det blev en stor favorit.