Recept till Saffrans Glass!
Dom flesta recept som jag gör är mjölkfria och detta recept är ett av dom. Ingredienser : 1 pkt saffran 0,5g 1 tsk konjak el rom men jag hade inget av de hemma så det fick bli rom essens 2,5 dl vispgrädde 2,5 dl mjölk 6 st äggulor 1 dl strösocker ½ dl honung 1. Blanda saffran med konjak i en stor kastrull och låt stå ca 5 min. 2. Tillsätt grädde och mjölk. 3. Koka upp 4. Vispa äggulor, socker och honung och vispa ned i den heta gräddblandningen 5. Sjud under omrörning tills blandningen blir lite tjockflytande. Gör gärna ett rosprov för att kontrollera att smeten är klar 6.Låt blandningen svalna. 7.Kör sedan i glassmaskin tills glassen är krämig. 8. Vid frysning ska glassen röras om en gång var 30 minut tills glassen blivit krämig. Men jag rekommenderar att man gör en hallon sås eller nått som man kan ha på sidan av som bryter ner saffrans smaken lite. Jag hittade detta recept via denna länk: http://m.recept.nu/tove_nilsson/efterratter_och_godis/agg_och_mejeri/saffransglass/#step-by-step Jag använde mig av min glass maskin som jag fick av min pappa 2012 kommer ej ihåg om de var när jag fyllde år eller om det var julen ^^ Hoppas det smakar bra om ni ger er på ! :) // Jennifer