Crema Catalana
Den här spanska versionen av Crème brûlée är en perfekt dessert att göra i förväg eller dagen innan då den ändå måste stå i kylen i 2-3 timmar för att stelna. Ingredienser 2,5 dl socker 4 äggulor 1 msk majsstärkelse 1 kanelstång Rivet skal av 1 citron 5 dl mjölk Farinsocker Tillagning 1. Vispa äggulor och socker poröst. 2. Tillsätt kanelstången, rivet citronskal, mjölken, majsstärkelsen och äggblandningen i en tjockbottnad kastrull. Värm blandningen på låg temperatur tills det tjocknar. 3. Ta bort kanelstången och fördela blandningen i 4-6 ramekins. 4. Ställ in i kylskåp för att stelna i minst 2-3 timmar. 5. Innan servering, ställ in ugnen på grill och 200C. Strö ett tunt lager farinsocker över varje ramekin och ställ in i ugnen tills utan har karameliserats. Servera omedelbart. rebecka