Spaghetti med sojafärssås
Precis som alla andra födda på 90-talet tillhör jag pastagenerationen och då framförallt spaghetti med köttfärssås. Som barn åt jag nog den rätten i alla fall en gång i veckan. Har sedan övergången till vegokost knåpat ihop ett recept på sojafärssås som jag tycker är riktigt bra. Sås80 g sojafärs195 g krossade tomater50 g morot35 g vitkål15 g gul lök1 vitlöksklyfta1 msk soja0,5 msk olivolja1/4 dl tomatpuré1/4 grönsaksbuljongtärningSalt, peppar, timjan Stek lök, vitlök, morot och vitkål i oljan. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Låt koka i 10 min. Lägg därefter i sojafärs, soja, grönsaksbuljong och kryddor. Låt sjuda i några minuter medan pastan kokar. Vill du toppa med något fungerar näringsjäst eller veganost superbra.Med 100 g spaghetti till landar rätten på:712 kcal / 113g kolhydrater / 27,6g protein / 11,4g fett