Proteingröt med bär- och jordnötsmörstopping

Jag har egentligen tre frukostar som jag varierar mellan. På lediga dagar som denna blir det ofta havregrynsgröt med proteinpulver och massa god topping. Personligen tycker jag att det är grymt att börja dagen med gröt för det känns precis som att den kickar igång tarmarna och hela matspjälkningen. Dessutom är känner jag mig alltid nöjd efteråt och står mig länge.Anledningen till att jag har i sojaprotein i gröten är kort och gott för att jag vill få upp proteinvärdet. Dessutom tycker jag det fungerar alldeles utmärkt med naturellt sojaprotein då smaken av pulvret inte tar över.Jag använder 1 dl av havremjölken och 2dl vatten till att koka upp gröten och häller sedan över 1 dl havremjölk över den färdiga gröten. Jag tillhör definitivt typen som måste ha mjölk på sin gröt, annars blir det alldeles för torrt!1,5 dl havregrynsgröt15g sojaprotein naturell2 dl havremjölk (annan växtmjölk fungerar lika bra)1 msk lönnsirap20g jordnötssmör creamy50g färska jordgubbar30g färska blåbär5g hampafrön5g chiafrön575 kcal / 66,6g kolhydrater / 29,9g protein / 18,9g fett