Morotssoppa

Dagens middag blev en krämig morotssoppa med en fralla att doppa i. Hos oss har vi infört sopptorsdag varje vecka. Jag åt sällan soppa förr, men efter att ha ätit samma rätter om och om igen bestämde jag mig för att testa något nytt och vips var sopptorsdagen född. Kan varmt rekommendera soppa på menyn, det piffar verkligen upp vardagsmenyn. Dagens soppa är busenkel att göra. Täck morötterna och löken med vatten och koka tills de är mjuka. Mixa därefter ihop till en krämig puré, tillsätt grönsaksbuljong, havregrädde, kryddor och eventuellt lite mer vatten om den är för tjock.  Soppa325 g morötter1/2 gul lök3/4 dl havregrädde1/2 grönsaksbuljongtärningSalt, peppar och ev. ytterligare valfri kryddning TillbehörFörslagsvis ett riktigt gott bröd. Mitt bröd kommer från stenugnsbageriet här intill. Saltet på toppen gör halva brödet kan jag meddela! Med brödet inkluderat landar siffrorna på följande: 492 kcal / 67 g kolhydrater / 8,1 g protein / 15,5 g fett