Drömmen om veganska pannkakor
Jag har i flera dagar gått runt med det där suget efter pannkakor (jag vet att ni kan relatera). Därför tog jag idag saken i egna händer och rörde ihop en smet utan ägg (hur ska det här gå, ägg är ju en nödvändig ingrediens i pannkakor, eller?) och satte igång med stekandet för att till slut få mina smaklökar stimulerade. Resultatet blev hur bra som helst och slutsatsen kan dras att ägg är det mest överflödiga som finns och att det är lika bra att låta hönsen få behålla dem. Detta recept gav mig åtta mindre pannkakor: 2 dl vetemjöl1 nypa salt3 dl havremjölk1/4-1/2 dl mjölkfritt smör Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken, lite åt gången, under omrörning tills du har en klumpfri smet. Rör ner ca 1/4 dl av smöret i smeten och låt den vila i 5 minuter. Häll i en skvätt smör i stekpannan och ha därefter i valfri mängd smet (mina är ca 3/4 dl smet/pannkaka). Stek till pannkakorna har fått en gyllene färg och servera med all topping du tycker om. Himlen på jorden? Yesss!