Bra mat att ha i sitt skafferi
Follow my blog with Bloglovin Nu det senaste har jag läst en del inlägg om vad folk har i sina kylskåp och kylskåp i all ära, men det är väl egentligen i skafferiet som överlevnadsmaten finns, eller hur? Jag tror att alla (om man inte är en superorganiserad person) har ett skafferi som liknar mitt, det vill säga, rörigt som satan. Jag måste även få lyfta hur fantastiskt det faktiskt är att kunna ha ett skafferi att förvara maten i. I vår förra lägenhet hade vi mycket mindre förvaringsmöjligheter och då hamnade många varor på bänkar och bord i stället. HELT VÄRDELÖST när man försöker få ordning hemma, för alla förpackningar är ju inte precis supersnygga, eller hur? I den nya lägenheten har jag i alla fall snott åt mig ett helt skåp, endast till matförvaring och det känns så lyxigt. Ordnat kaos får jag nog ändå kalla det. Jag vet precis vad allt står även om det ser rörigt ut för en utomstående. Nu till det jag tänkte att inlägget ska handla om. Vilka skafferivaror jag måste ha hemma för att kunna leva ett bra liv och inte behöva tänka allt för mycket på matplanering i vardagen. Detta finns alltid i mitt skafferi: HavregrynHampafrön och chiafrönSötmandelLönnsirapJordnötssmör och tahiniEn miljon tesorterFlera sorter med färdigkokta bönorRöda och gröna linserBulgur och risRöd och vit quinoaKokosoljaKokosmjölkNäringsjäst Om allt ovan finns hemma täcker jag basen för det mesta jag lagar. Vad har ni alltid hemma i skafferiet? Kommentera gärna!