#JULEBAK
Godmorgon mina hjärtan!! Hur är det med er idag? Har helgen varit bra? Min har varit jättehärlig och fullspäckad med dans.. Idag ska jag jobba fram till 3 men även ha visning nummer 13 hemma hos min chef, ska bli superkul. Nu kör vi igång med inlägget!!Idag tänkte jag berätta för er om receptet jag använder när jag bakar lussebullar.. Så nu kör vi!! Jag följde ett recept som räcker till cirka 35 lussekatter.. Du behöver:- 50gram jäst- 100gram smör- 5deciliter mjölk- 250gram kesella- 2 påsar saffran, cirka 1g- 1,5deciliter socker- 0,5teskedar salt- Cirka 17deciliter vetemjöl- Russin- 1styck ägg 35 LUSSEKATTER Man börjar med att smula jästen i en bunke. Sedan smälter man smöret och häller i mjölken. Värm till fingervärme. KOM IHÅG! Hellre för kallt än för varmt.. Häll sedan degspadet över jästen och blanda så att den löser sig. Häll sedan i saffran, kesella, socker, salt och det mesta av mjölen. Börja med att blanda i allt utom mjöl. Lägg i cirka 14deciliter med mjöl till att börja med. Vi använde vår älskling KitchenAid..Efter det låter ni degen jäsa i 30 minuter, här gäller det att inte sätta degen i drag. Var försiktiga!! Sedan är det bara ut med degen på ett mjölat bakbord och börja knåda. Tillsätt den mjölen ni känner behövs! Sedan är det dags för det roliga!! Forma bullarna till perfekta lussekatter.. Eller vilken form du helst vill!! Sätt även i russin i de små rundningarna. Tips att göra det innan andra jäsningen för sedan vill man inte pilla för mycket på bullarna! Låt de jäsa i cirka 30 minuter till! Sedan skjuts in i ugnen. De ska vara i ugnen på 225grader i 5-7minuter. Sedan är det bara att njuta!! Såå härligt.. Lycka till nu så ses vi imorgon! Puss&KramFörresten, jag har denna vecka blivit utsedd till Veckans Bloggtips på Devote. Tack för detta!!