MJUK PEPPARKAKA

  Tänk vad mycket man kan göra med fantasi och kreativitet. En stund i köket igår resulterade i en mjuk pepparkaka a la Julia. Jag ska bjuda på ett tilltugg på julafton som jag inspirerades av från Jul med Ernst där basen är mjuk pepparkaka. Jag ville som vanligt göra det med hälsofokus och till mitt egna så efter att ha letat inspiration började jag pyssla och resultatet blev klockrent.   Vem tackar nej till mjuk pepparkaka fylld av nyttigheter såhär i juletider? Inte jag! Nu hoppas jag tilltugget jag ska fixa ihop blir minst lika bra. Jag ska rosta bitar av den mjuka pepparkakan och toppa med en ihop kokad gazel, mögelost, apelsinskal och rosmarin. Låter i min öron som det kan bli en dröm kombo att ha till glöggen.    Här kommer receptet för en sats: 1 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 2 msk fiberhusk 2 msk pepparkakskrydda 3 ägg 0,5 dl stevia 25 g kokosolja 1 dl solhavre matlagningsbas   Börja med att blanda ägg och stevia. Smält sedan kokosolja och rör ner i smeten. Tillsätt resterande ingredienser. Smörj en brödform med kokosolja, häll i smeten och grädda i ugnen ca 25 minuter på 180 grader. Voilá!