Left overs - blir snabbt och lätt en supermåltid

Släng inte mat i onödan. Ta vara på varje beståndsdel, låt kreativiteten flöda och skapa dig en riktig festmåltid fullproppad med nyttigheter och godsaker. Mycket potatis, såser och tillbehör över från midsommarbuffén? Kanske fruktfaten, allt kallskuret och bären som du lagt upp blev lite överflödigt? Inga problem, du har nu all komponera ihop flera olika maträtter för flera dagar. Goda, näringsfulla livsmedel möter spännande färger, former och smaker.Ett utmärkt exempel från midsommarlunchens rester: En potatissallad a la Belle:Potatis, givetvis. Gärna tärnad eller i små halvor. Creme fraiche eller gräddfil. För den som vill ha mer protein och begränsa det mättade fettet och istället öka intaget av essenssiella fetter kan använda sig av kvarg och rapsolja istället. Grym kombo för en syrlig smak med mjuk och len konsistens. Pressa i citron som ett fräscht komplement som ger välsmak men som också bidrar med en syrabalans – ett hälsosamt val för en bättre matspjälkning. Nu är det fri lek som gäller här. Har du rostbiff över? Lax, kalkon eller (serrano/parma)skinka? Kanske rent av skaldjur - strålande- släng i allt. Choppa upp hela grönsakslådan om du vill, lägg i lite naturliga nötter (valnötter är ett tips) och fröer (pumpa, solros, sesam är guld). Kanske lite päron/äppleskivor. Tycker du om melon? Jordgubbarna, alla de andra bären - ja alla har de en given plats i din kungliga sallad. Som grädden på moset, eller i ditt fall kronan på verket kan du addera gojibär, mullbär eller incabär. Riktigt goda komplement till din syrliga bas. Den här rätten är hälsosam och näringsrik. Kroppen behöver få i sig alla beståndsdelar ur kostcirkeln och denna matiga sallad och dess val av livsmedel ger en jämn energifördelning som både följer de svenska näringsrekommendationerna och som garanterat kommer att falla dig- och din kropp- i smaken. Mat är till för att njutas. Med&ByBelle.