Kokosen är här för att stanna
Kokos har använts i det orientaliska köket sedan urminnes tider.Du hittar kokosmjölken i många av världens alla kök men i Sverige har trendensnarare varit att kokos förknippas med bakning. För något år sedan slog kokosfebern oss med storm. Man skulle äta det, vårda kroppen med det, ha det i alla dess former, påallt och alltid. Kokosflingor, kokoschips, kokosolja, kokosfett, kokosmjölk,kokosgrädde - ja ni fattar ju - användningen går att variera hur mycket somhelst. Hypen la sig men kokosanvändandet består. Nu har kokos blivit erkänt somen ganska vanlig och viktig del i den allmänna kosthållningen. Kokos är väldigt omdebatterat. Forskningen säger att vi skahåller ner intaget av det mättade fettet (som kokos innehåller). Däremot finnsdet de som menar att kokos inte har en negativ inverkan på vårtkolesterol utan att det är en naturmedicin. Jag själv äter en del kokos,älskar smaken och framhåller det som en bra fettkälla som ger god smak. Jagskulle säga att det viktigaste är att man köper livsmedel/produkter sominnehåller enbart kokos - alltså naturliga, bra råvaror. Tips på användningsområden, där kokos bliren nyttig komponent i en annars välbalanserad kosthållning: Köp kokoschips somenbart innehåller torkad kokos - detsamma gäller för kokosflingor - och välj enkokosgrädde med så mycket naturlig produkt som möjligt. Min favorit är bluelagoons kokosgrädde. Lite mer kalorier men mycket bättre för kroppen!