Hur får jag i mig tillräckligt med Magnesium?
Om du läste inlägget igår vet du vid det här laget att det är viktigt att få i sig tillräckligt med Magnesium. Brister på den viktiga mineralen kan medföra benskörhet, huvudvärk, muskelsvaghet, kramper och matsmältningsproblem. Ångest, depression, beteendestörningar och minnesproblem kan också vara allvarliga följder av ett, till synes, så enkelt problem som magnesiumbrist. Såhär enkelt kan du förebygga Magnesiumbrist och få dig kropp att prestera på toppSom med allt annat finns Magnesium som tillskott. Det kan du inhandla i din hälsokostbutik. Det är den dyra och onödiga varianten. Det bästa, mest effektiva och billigaste sättet att få i dig bra källor av magnesium är att äta naturliga nötter och fröer. Speciellt bra är mandel, cashewnötter, pumpakärnor/frön, solrosfrön, sesamfrön och nypon. Magnesium finns även i sojabönor, andra bönor, vetegroddar, veteklibovete och övriga baljväxter. Fisk, kött, gröna grönsaker (spenat och grönkål) innehåller också magnesium. Genom att tillföra salt och då framförallt mineralsalt får du också i dig magnesium helt natuligt.