Homemade. What else.
Ett ägg, citronsaft, rapsolja, salt, dijon. Det är det enda du behöver. Och ja, en stavmixer då. Vips har du skapat dig en supergod och nyttig majonäs som går att använda till absolut allt. Lägg gärna till vitlök för en grymt god aioli. Jag gjorde en sats för ca fyra personer och då använde jag:1 ägg1 tsk dijon1/2 citron (ekologisk)1 dl rapsoljalite salt och vitpeppar(en favorit hos mig är ingefära. Gillar man lite sting är cayenne ett tips)Tänk på att alla ingredienser ska ha samma temperatur. Jag brukar lägga fram ägg och ställa fram dijonen i rumstemperatur en stund innan jag börjar. Häll i alla ingredienser i en hög bägare, ställ i stavmixern i botten och tryck på. Låt den stå en stund i botten innan du sakta börjar röra den fram och tillbaka mot sidorna i bägaren. När du fått till en fin färg och bra konsistens, ja då är du klar. Allt som allt kräver detta moment ca 5 minuter och du får en majonäs som håller mer än en vecka i kylen. Det är vardagslyx ByBelle.