Grönt är skönt
Många drar sig för att äta frukt och grönt. Tyvärr är det så. En del anser att det är dyrt, andra upplever att det köps hem men att hälften får slängas. Anledningen till det verkar vara att de allra flesta har en ambition om att äta mer grönt men att det faller i glömska, det blir inte blir av. Istället ligger alla färgglada rovor, rötter, huvuden och ovanjordgrönsaker där i nedre delen av kylen - och skäms- innan de sakta men säkert börjar krypa ut av sig självt. Sådant slöseri! 'Grönsaker bör utgöra grunden i din kosthållning. Det går att göra ofantligt mycket med det- och dessutom gör det underverk med din kropp. När jag säger grönsaker, så menar jag dessutom de där som är fullproppade med vitaminer, mineraler och en massa fiber - inte de som man ger till kaniner eller serverar till maten, för syns skull. Tänk kål i alla dess former - rödkål, grönkål, kålrot, vitkål, brysselkål. blomkål. Här finns antioxidanter, c-vitamin, kalcium och järn för att nämna några hälsofrämjare. Nu i sommar (framförallt) är det super att frossa i morötter- dessa orangea betor ger, förutom massa betakaroten, din hy vacker gyllene lyster, de hjälper dina tarmar att arbeta och ditt hjärta att pumpa. Rödbeta, majrova, paprika, palsternacka, broccoli, rotselleri, zucchini och aubergine - alla fantastiska, matiga grönsaker som ger liv åt din gryta, som blir grymt goda ugnabakade/grillade tillbehör eller varför inte som en god puré eller mos? Sluta upp med undanflykterna nu, se till att använda dig av det du köper hem - släng in en ugnsform med massa olika rotsaker och grönsaker och smaka dig fram. Ibland kan jordens guld och våra till synes enkla grödor förvåna oss. För att inte tala om vad de gör med din insida.Ät och njut. By Belle