Dagens lunch? Hur äter man nyttigt ute?

Det här med att äta nyttigt på hemmaplan, det är ett mission i sig. Men att lyxa till det och äta ute - det är inte helt enkelt alltså. Inte om man är mån om att äta bra naturliga råvaror. Idag pågår  det en himlans massa matfusk där restauranger och matkedjor serverar halvfabrikat, näringsfattig- och sockerproppade måltider. Så vad ska du äta? Vad kan du tänka på?För visst ska du kunna äta ute, handla något snabbt och enkelt när tiden inte räcker till eller när du vill lyxa till det och gå ut och avnjuta en god middag.Buffeer är inte helt optimalt när det kommer till det faktum att varmhållning inte är bra ur näringssynpunkt. Däremot ger det dig möjlighet att välja Vad du vill äta och Hur Mycket av alla komponenter. Äter du på ett bra, välsorterat ställe där de har bra omsättning på maten och mycket gäster - då kan du också räkna med att råvarorna håller högre kvalitet och att maten är betydligt mer fräsch än på ett ställe där buffen står orörd en hel dag. Äter du på en "vanlig" restaurang är mitt tips att äta rena naturliga råvaror. Ät fisk eller fågel. Fullkorn, rotfrukter och potatis. Välj ugnsbakat eller raw (ej upphettat för varmt). Se till att beställa in grönsaker - såväl varma som kalla, välj bort såsen och fråga efter olja eller riktigt smör till din rätt. Ett bra komplement är alltid oliver, nötter och fröer. Det mättar bra och ger dig hälsosamma vitaminer, mineraler, fetter och proteiner. Kom ihåg. All mat är bra. Rena, naturliga råvaror som människan har ätit i all urminnes tider är mat. Halvfabrikat, panerat, friterat, sönderstekt, upphettat flertalet gånger och varmhållt ingår inte i den kategorin och kommer bara innebära extra kalorier, uppsvälld mage, tarmproblem och risk att utveckla kostrelaterade sjukdomar. Det kommer dessutom dränera dig ekonomiskt och göra din plånbok tommare för ingen nytta alls. Var medveten när du äter ute, det lönar sig!