Brunch, fast lunch

Midsommar kommer att innebära mycket tradition. Det gäller såklart även maten. Ägg, potäter och sill. Tradition innebär såklart också att man ska äta maten som det alltid har gjorts. Kokta färskpotatisar med skalet på och någon halvledsen dillkvist, sill sill och åter sill, gräddfil, gräslök... Var det någon annans magen som sa oj, aj, nej, hjälp? Tro det eller ej men man KAN faktiskt äta dessa råvaror, produkter och livsmedel precis som man behagar - efter lust och smak snarare än av tradition, vana och måsten.Såhär kan man också förbereda en färgglad, proteinrik och supergod lunch. Kolhydrater: färskpotatis i ugn (tvätta den lätt, krydda och shoffs in i ugnen på 200 grader i max en timme). Protein (bra fetter och en massa vitaminer och mineraler för den delen): en lite "halvslarvig omelett med skivad tomat, oregano, salt och peppar. Kläck i dina ägg, peta sönder gulan, vänd efter bara en liten stund och ta ur pannan. Till det en järnrik antioxidant - färsk, röd paprika.MakeItYourOwnFiesta.ByBelle