Rosa torsdag med mormor och morfar
Det har blivit lite utav en tradition med middag på skärtorsdagen för mormor och morfar, en mycket trevlig sådan indeed Påskfint med gula toner som bryts av med vitt och rosa Jag fick lov att leka mästerkock och var ansvarig för komponerandet samt tillagandet av vår trerätters. Gosh I was in heaven. Förrätten blev halstrade pilgrimsmusslor med lime-avokadocrème, smörstekta krutonger, pepparrotskräm, koriander och limemarinerad zucchini. Bakade lite bröd också, ett ljust portionsbröd au naturale och en krans med grövre mjöl, fänkål och kummin Följt av ugnsbakad torskrygg med citronsmakande potatispuré på en bädd av sparris, brytbönor och sockerärtor, toppat med serranochips och rostade pumpafrön. Och en vitvinssås to die for till det. Och en äggande god dessert. Höhö. Jag är ju från Göteborg, då får man dra dåliga vitsar. Men skämt åsido - chokladägg fyllda med vit chokladmousse och lemoncurd samt sega maränger med lättvispad vaniljgrädde och lemoncurd. Sååå gott. Dock var man sååå mätt. Det mest otroliga var att morfar åt mer dessert än jag - och min morfar äter varken mycket och speciellt inte desserter. Måste ha varit ett bra betyg! Tack och hej leverpastej (fast nej usch så äckligt), det var en riktigt god middag! Je suis très nöjd. Puss!