Varma mackor med kantarellstuvning 16pp
My god vad gott!! Älskar varma mackor med kantarellstuvning så bestämde mig direkt för att göra detta när jag fick svampen av kollegan :)
Både jag och A älskar svamp och speciellt kantareller!
Kantarellstuvning 2 port 4 pp/port
Kantareller valfri mängd. Jag hade i allt vi fick :)
2 dl lättmjölk alt 2 dl matgrädde 15% men då blir det 6pp/port
Vitpeppar
Salt
Kantarellfond
1 gul lök
Lite soja för färgen
4 msk idealmjöl
Stek på svampen i en panna med en liten klick smör. I med hackad gul lök och fräs på under omrörning tills vätskan är borta.
Häll i mjölk/grädde i en kastrull. Ha i lite idealmjöl i taget och vispa under tiden. Krydda och ha i fond och soja. När den tjocknat av häll i i pannan med svampen och lök. Rör om.
Fördela detta på bröden. Valfri mängd efter pp. Jag hade 2 skivor lantbröd 117 g och det blev 8 pp.
Sen la jag över min portionen på mackorna. På med 60 g riven ost 4 pp. Detta blev då totalt 16 pp.
In i ugnen på 200 grader tills osten fått lite färg. Låt svalna lite och servera! Mums :)

Lappland
Nu är vi uppe i Lappland hos mina svärföräldrar :)
När vi kom hem väntade en smarrig marockansk saffransgryta med kalvkött och bulgur (utan grädde/cremefraiche) så gott var det!
Blir svårt med pp exakt nu under semestern men har ju tänket med mig men lär säkert gå upp lite men det tar jag igen sen! Har iaf bestämt mig för att få in minst en halvtimmes promenad eller cykling per dag under semestern och efter middagen cyklade vi ut i solen :) Har varit en härlig sommarkväll!
Ska strax gå lägga oss har kört länge och imorgon ska vi på marknad hela dagen :)
