Kålpudding 6pp
Ikväll efter jobbet åt vi kålpudding! Äts inte så ofta här hemma och vet inte varför gör det är ju så gott! :) Kålpudding 4 port 6pp/port 500 g nötfärs 5% 1 vitkålshuvud Salt och svartpeppar Oxfond 1 dl matgrädde 15% 1 gul lök 1 msk ljus sirap Hacka löken och blanda det med färsen. Tillsätt grädde, kryddor och fond. Blanda ihop ordentligt och ställ i kylen. Hacka vitkålen och stek på den. Krydda med salt och peppar. Fräs på ett tag under omrörning. Tillsätt sirapen på sluten. Ta sen fram skålen med färsblandningen och häll i vitkålen. Blanda väl. Smörj en form med lite smör. Ha i färs och kålblandningen och platta till. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Servera med sås och lingon :) Såsen gjorde jag såhär 4 port 2pp/port1 dl matgrädde 15% 3 dl vatten Lite lite soja för färgen Oxfond salt och svartpeppar 3 msk idealmjöl