Bulgursallad 6pp, biftekibiffar 5pp och tzatziki 2pp

Middagen ikväll blev bulgursallad, biftekibiffar och tzatziki :) Medelhavsinspirerat vilket gör att vi längtar ännu mer till bröllopsresan <3 Bulgursallad 4 port 6pp/port 700 g kokt bulgur 1 kruka färsk persilja1 kruka färsk myntaSalt och svartpeppar Saft från citron 1 rödlök 2-3 tomater 1 gurka Koka bulgur. Dela tomaterna och skrapa ur dem, skär i bitar. Skaka gurkan och dela på mitten och skrapa ur. Skär i bitar och lägg i en skål. Hacka mynta och persilja och ha i. Skala rödlök och skär smått, lägg i skålen och rör runt.När bulguren är klar och har svalnat mät upp 700 g och ha i skålen. Blanda runt allt. Smaka av med salt och peppar och kläm i lite saft från citron. Biftekibiffar 4 port 5pp/port 500 g nötfärs 1 påse santa maria biftekikryddmix 1/2 dl vattenHäll i kryddan i en skål med vatten. Rör runt och låt stå några min. I med färsen och blanda runt ordentligt med händerna. Väg allt och dela på så många biffar man vill ha per portion. Vi tog 3 var och det blev ca 49 g st. Forma till biffar/korvar och stek på. Tzatziki 4 port 2pp/port 400 g turkisk yoghurt 3,5% 1/2 gurka Salt Vitlök Riv gurkan och lägg i en skål. Häll på salt och rör om och låt stå ett tag. Krama sedan ur vattnet och häll på yoghurt. Rör om. Pressa i vitlök och smaka av med salt.