Sega Maränger a la Leila
Något som är gott, och dessutom är väldigt enkelt att göra är maränger! Och gillar man inte maränger så är det en väldigt fin dekoration att ha på ett litet fat på körkbordet t.ex. Här kommer ett recept utan vår allas älskade Leila! Du behöver: 7 st stora äggvitor (Helst ekologiska) 5.25 dl strösocker 100 g mörk choklad (70%ig)Såhär går du tillväga: * Sätt ugnen på 130 grader, varmluft. (Har du en vanlig ugn bör du höja värme med ca 20-25 grader för bästa resultat) * Blanda äggvitorna och sockret i en rostfri bunke. * Sänk ned bunken i ett vattenbad och värm marängen till 60 - 65 grader under konstant vispning! Kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer. * Ta bort bunken ifrån vattenbadet och vispa marängsmeten med en elvisp till att smeten har kallnat, och stanna inte vispen förän smeten är färdig för då sjunker den lätt ihop när den gräddas i ugnen! * Smält chokladen och vispa i den, endast lite, med marängen. * Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med hjälp av två skedar och grädda dem mitt i ugnen i ca 45-55 minuter, när dem är klar ska de vara lite sega i mitten! Låt dem sedan kallna lite innan du lyfter av dem från plåten. (bild och recept är taget ifrån recept.nu) Klart!