Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

KÄRLEKSMUMS PÅ LEILAS VIS.

Kärleksmums - Detta recept kommer ifrån Leilas recept bok: A piece of cake.  Färdigt på: 30 min Ingredienser Till 1 plåt:5 st ekologiska ägg4 dl strösocker4.5 dl vetemjöl3 tsk bakpulver5 msk kakao av god kvalitet300 g smör2 dl vatten200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)Glasyr och garnering:2 dl vispgrädde2 msk espressokaffe200 g mörk kvalitets choklad 70%2 dl kokosflingor till garnering  Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.  2. Vispa ägg och strösocker pösigt.  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.  4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.  5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.  6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.  7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.  8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.  9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.  10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.  11. Strö över kokos och servera skuren i rutor. Färdigt. Lätt som en plätt!                                                                            Den här bilden kommer ifrån en receptblogg här på internet.        

Föregående inlägg

Tips! - Julkola

Nästa inlägg

5 DECEMBER.

Till bloggens startsida

Vickzon