KÄRLEKSMUMS PÅ LEILAS VIS.
Kärleksmums - Detta recept kommer ifrån Leilas recept bok: A piece of cake. Färdigt på: 30 min Ingredienser Till 1 plåt:5 st ekologiska ägg4 dl strösocker4.5 dl vetemjöl3 tsk bakpulver5 msk kakao av god kvalitet300 g smör2 dl vatten200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)Glasyr och garnering:2 dl vispgrädde2 msk espressokaffe200 g mörk kvalitets choklad 70%2 dl kokosflingor till garnering Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. 2. Vispa ägg och strösocker pösigt. 3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. 4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. 5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten. 6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten. 7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten. 8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna. 9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad. 10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan. 11. Strö över kokos och servera skuren i rutor. Färdigt. Lätt som en plätt! Den här bilden kommer ifrån en receptblogg här på internet.