Vitlöksnaan

När vi i förra veckan delade receptet på butter oumph var det många som ville veta hur vi gjorde vitlöksnaan:et som vi hade som tillbehör, så här kommer receptet! Receptet är inget annat än en veganisering av bästa Zeinas recept och  till 14 naan behöver du:2 tsk torrjäst5,5 dl ljummet vatten2 tsk salt3 tsk socker2 krm bakpulver1.1l vetemjöl special5 msk matolja1 dl naturell soygurtGarnering:7 vitlöksklyftor (pressade)ca 1 dl finhackad koriander75 g smält smörGör såhär:1: Blanda vatten med torrjäst och låt vila i ca 5-10minuter.2: Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt soygurten och rapsoljan för att sedan röra om med en gaffel eller liknande tills du får en smulig, torr deg. 3: häll sedan i jästblandningen lite i taget tills du har en jämn, rätt kladdig deg.4: Täck med bakduk och låt vila i helst ca 2h.(Vi har gjort dessa med jästid 20min till 2.5h+ och tyckte de blev i princip lika fina och goda alla gånger!) 5: Blanda hälften av vitlöken med det smälta smöret och koriandern (den här blandningen är till pensling). Resten lägger du på sidan om.6: Dela degen i små bollar och kavla ut den till små plattor. Tryck ned pressad vitlök på ovansidan av degplattorna.7: Sätt ugnen på maxvärme och övervärme/grill, och värm en torr stekpanna på plattan.8: Lägg på ett bröd i stekpannan och låt det ligga där tills det fått en fin yta på undersidan och små bubblor på översidan. Då penslar du dem med smörblandningen och lägger i ugnen tills de fått lagom med färg på ovansidan.9: Färdiga att servera!