VINBÄRSWIENER

This goes out to all the latmasks out there... this one's for you! Vi går all-in med den här "smör"degen och testar på alla möjliga varianter av snabb-fika här. För visst är det trevligt med satsiga bakverk och kakor gjorda från grunden. Men vill man ha ett veganskt litet "wienerbröd" till kaffet ställer en sig kanske inte och börjar vika en smördeg... inte vi iallafall! Då är detta toppen. Att röra ihop en liten svartvinbärskompott och göra detta små, söta, gulliga, fantastiska, mysiga, puttenuttiga, läckra, goda vinbärswinerbröd är precis vad som orkas med.   Du behöver (12 miniwiner):3 smördegsplattor (många färdiga är veganska)50g svarta vinbär 2 msk socker1dl florsocker 0,5msk vattenGör såhär: 1: Skär varje smördegsplatta i 4 småplattor. Smält ihop svarta vinbär och socker i en kastrull. 2: Skär ett snitt i varje hörn och vik in kanterna mot mitten. 3: Klutta ut lite kompott (eller annat smarrigt) i mitten.4: Grädda i ugnen i 10 minuter på 220 grader.5: Pudra med lite florsocker och ringla över glasyr (blanda vattnet och florsockret).