VALNÖT- OCH SIRAPSFLÄTA
Vi köpte den här tallriken på IKEA idag med motiveringen att "Den här blir perfekt att servera något läckert bakverk på"... så klart en måste provköra det nya porslinet för att se om det levererar. Det är ju sen gammalt! Så vi testade med dessa valnöts- och sirapsflätor och vad kan en säga, tallriken fick godkänt. Bakverket också förresten! Du behöver (10 flätor): 5 färdiga smördegsplattor (vi använder ICA BASICs frysta)1 dl mörk sirap1 dl grovhackade valnötterGör såhär:1: Tina plattorna och skär de på hälften.2: Skär två snitt som går från 1cm in på degen på ena sidan och enda ner på andra sidan. Så att det blir en del som "sitter fast" på ena sidan med tre flärpar som sticker ut. 3: Fläta varje bit och lägg på ett bakplåtspapper. Stick ner nötbitar i flätan och ringla över sirap.4: Grädda i ugnen på 220 grader i 10 minuter.