TOMATSOPPA
Vi är ju mitt inne i soppsäsongen och vad passar då bättre än ett recept på en lite stark tomatsoppa med persilja och chili, toppat med hemmagjord aioli? Svårtslaget i vår bok (våra böcker? Får man ha samma?) Den här rätten slänger du snabbt ihop och har du ett relativt välfyllt skafferi har du nog det mesta hemma! Smaklig spis! Du behöver (4 portioner):1 gullök1 tetra krossade tomater (500g)4 tomater, finhackade3 vitlöksklyftor5dl grönsaksbuljongca 2 tsk hackad persilja (eller fryst).Lite salt, peppar och chilipulverTill servering:Aioli (Recept på creme toum här, recepet på aioli kommer i veckan http://www.devote.se/veganskma...)Hackad persiljaGör såhär:1: Stek löken och tomaten på botten av en kastrull tills de blivit mjuka.2: Tillsätt de krossade tomaterna och pressa ner vitlöken. Mixa om du vill! Vi gjorde inte det då vi gillar soppan lite chunky. 3: Häll ner buljongen och smaka av med chilipulver, salt och peppar. Låt puttra i ca 5 minuter på medelvärme (eller så lång tid det tar för dig att göra aiolin, om du ska göra den!)4: Tillsätt persiljan och servera!