TOFUBURGARE MED SÖTPOTATISPOMMES
Ni vet när en är sådär riktigt jäkla sötsugen så en bestämmer sig för att laga sötpotatis? Okej det där var jäkligt torrt hehe. Här om dagen festade vi till det med en panerad tofuburgare ed krispig sötpotatispompa, supergott blev det och även vår sambo blev supernöjd. Du behöver (2 pers): Till pommes: 2 stora sötpotatisar 1dl potatismjöl 0,5 dl rapsolja Salt Till burgaren: Ett block tofu 2 dl växtdryck 2 tsk färsk hackad persilja (eller motsvarande fryst) 2 dl ströbröd 3 msk vitlökspulver Salt, svartpeppar Hamburgerbröd Topping Till dipp: 1dl växtbaserad creme fraiche 1 msk citronsaft 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk sötsursås Gör såhär (pommes):1: Skär sötpotatisen och lägg den i kallt vatten i 30 minuter (kortare om du är otålig).2: Ställ ugnen på 200 grader. Lägg pommesarna i en plastpåse och häll ner mjölet. Skaka runt så att potatisarna blir täckta.3: Lägg ut pommesarna på en plåt, se till så att de ligger fritt och inte rör varandra. Ställ in i ugnen i 15 minuter.4: Vänd på pommesarna och låt de stå i 15 minuter till.Gör såhär (burgaren):1: Skär tofublocket på längden i tre lika tjocka skivor (det blir 1,5 burgare var obvi).2: Blanda persilja, salt, svartpeppar och havremjölk i en djup tallrik och vispa lite med en gaffel. Blanda ströbröd och vitlökspulver i en annan. 3: Doppa varje skiva i växtdrycksblandningen och vänd sedan i brödblandningen. Rör om lite i brödblandningen innan då det finkorniga vitlökspulvret ofta hamnar i botten. Upprepa proceduren en gång till med varje skiva.4: Stek på medelvärme.Gör såhär (såsen):1: Blanda allting hehe.