SOMMARRULLAR

Finns det inte något lite tragiskt över att äta sommar-rullar på vintern? Haha det kanske är en lite konstig reflektion men det känns som att de ska ätas i värmen som en fräsch lunch och inte, som i det här fallet, en förrätt innan vi mosade i oss 2 liter pad thai per skalle. Gott varr det iallafall oavsett om det är tjugo plus- eller minusgrader! Och tur är väl det ändå. Förresten är våra rullar inte alltid såhär fina utan ser oftast ut som slappa kondomer med lite grönsaker i [förlåt oss för den tanken i era huvudet, hehe]. Men den här gången bad svägerskan om en vacker förrätt, och då anstränger en sig ju lite extra. Ni vet hur det är. Till sommarrullar behöver du: Rispapper Jasminris Dina favoritgrönsaker- och frukt Sesamfrön Tofu Salt, peppar 1 vitlöksklyfta 1 tsk ingefärapulver Gör såhär: 1: Koka riset och låt det svalna. 2: Stek tofu ordentligt i salt, peppar, lite ingefära och vitlök. 3: Skär/strimla/skiva grönsakerna och frukten till lagom form. 4: Häll upp hett vatten i en skål/bunke och för ned rispapperet i denna i ca 10 sekunder tills dess att det mjuknat helt. 5: Placera (-det nu superslajmiga) pappret på en skärbräda/tallrik och placera ris, tofu, frukt och grönsaker i en "korv" mitt på pappret och vik sedan upp alla kanter som om du gör en taco. Se nedan. 6: Toppa med lite sesamfrön.  BildkällaServera rullarna kalla och färska.  I de vi gjorde i helgen hade vi: Polkabeta, morot, krasse, paprika, ris, tofu, avocado och kiwi. Goda tillbehör att doppa rullarna i är: Japansk soya med ingefära, chili och vinäger. Kall jordnötssås. Vegomayo med soja, chili och en skvätt sötsursås. Sirachamayo. Lime-och örtvinägrett.Lycka till!